Nogle gange er det faktisk smartere at få et kreditkort i stedet for at tage et lån. Det giver for eksempel bedre mening, hvis du står i en situation, hvor du jævnligt (flere gange årligt) har behov for at strække din likviditet indtil næste måned. For eksempel hvis du har svingende indtægt henover året, som mange sæsonarbejdere har.

Et gratis kreditkort er smart

Det er i dag muligt at have et gratis kreditkort fra Visa via Bank Norwegian, og det betyder, at du absolut intet betaler i renter eller gebyrer, hvis du afregner til tiden. På den måde kan du reelt trlkke dine betalinger til forskel fra for eksempel et Dankort eller anden form for kontantkort, hvor dine køb trækkes på din bankkonto omgående.

Det smarte her er, at du absolut intet betaler for at have et VISA kreditkort fra Bank Norwegian - ingen årlige gebyrer og ingen renter, hvis du afregner den fulde saldo til betalingstidspunktet.

Fordele med et VISA kreditkort fra Bank Norwegian

Op til 20% CashPoint-optjening hos Norwegian
1% CashPoint-optjening på alle varekøb – du sparer op til din næste ferierejse hele året!

I tillæg får du blandt andet:

Gebyrfri brug på alle varekøb i både ind- og udland
Op til 45 dages gratis kredit
Op til 100.000 kr. i kredit
Gratis rejse- og afbestillingsforsikring

Andre fordele med kreditkortet:

Vælg din egen PIN-kode
Betal kontaktløst der hvor det understøttes

Brug kreditkort i stedet for et lån?

Hvis du trækker for eksempel 15.000 kr. og afviklers som et lån med en løbetid på 12 måneder, udgør de samlede omkostninger: 1.673 kr. ÅOP er 21,93% og det samlede tilbagebetalte beløb er: 16.673 kr.

Betalingskort

De fleste har ét eller flere betalingskort; det være sig kreditkort eller debetkort, og det kan være et dansk eller internationalt kort. I daglig tale kaldes betalingskort også for hævekort, Dankort eller Visakort. Der er stor forskel på de forskellige betalingskort, hvad angår priser, gebyrer, hvor de kan bruges etc. Neden for går vi i dybden med de 2 mest populære korttyper; kreditkortet og debetkortet.

Gratis kreditkort med kreditKreditkort vs. debetkort

De to hovedtyper af betalingskort er kreditkort og debetkort. Den egentlige forskel mellem de 2 kort ligger i, hvornår købsbeløbet trækkes fra din konto.

Viste du dette om forskellen:

Debetkort – benytter du et debetkort trækkes købsbeløbet umiddelbart efter, at du har foretaget købet. En særlig form for debetkort er et saldokontrolkort, hvor systemet undersøger, om der er penge på din konto til at foretage købet. Er der ikke penge nok, vil transaktionen blive afvist.

MasterCard debet, Maestro og Visa Electron er eksempler på saldokontrolkort.

Kreditkort – benytter du dig af et kreditkort vil pengene ikke blive trukket umiddelbart efter købet. Kreditkort med kredit giver kortholderen op til 1 måneds kredit. For dig som kortholder kan det være en fordel at få denne kredit, blot du har styr på din økonomi.

Eksempler på kreditkort er MasterCard og Diners Club.

Bedste kreditkort med kredit?

Det bedste kreditkort med kredit findes der flere af, og mange vil måske mene, at det bedste kreditkort generelt bare er et med kredit. De bedste kreditkort har udover kredit også en række særlige tilbud tilknyttet, som nævnt tidligere i forbindelse med Bank Norwegian VISA kreditkortet.

De bedste kreditkort har typisk disse tilbud:

 • Indbygget rejseforsikring, sygdomsforsikring, afbestillingsforsikring m.fl.
 • En høj forbrugsgrænse
 • Et begrænset antal dages rentefri kredit
 • Rabat hos udvalgte butikker
 • Optjening af bonuspoint
 • Særlige medlemsarrangementer
 • Adgang til specielle varer og services

At få det bedste kreditkort med kredit er en skøn ting, men undersøg altid hvor meget renten og ÅOP er på, hvis du ønsker at købe på kredit med kreditkortet.

Kreditkort lån

Man kan godt kalde et kreditkort med kredit for et kreditkort lån, da der som sagt følger penge med på kreditkort, som løbende skal afdrages. Er du på udkig efter et kreditkort lån, er der ingen tvivl om, at du bør kigge nærmere på Bank Norwegian betalingskort / VISA kort. Der findes andre udbydere af kreditkort lån, men det er de færreste, der har så gunstige og konkurrencedygtige vilkår som Norwegian, læs mere.

Betalingskort på ferien

Det kan være en god ide at være ekstra opmærksom, når du bruger dit betalingskort på ferien. Neden for har vi samlet en række huskeregler, når du har betalingskortet med på udlandsrejsen.

 • Hæver du penge i udenlandske hæveautomater koster det et gebyr. Har du et Visa/Dankort, vil gebyret ligge på cirka 30 kr. pr. hævning. For øvrige betalingskort varierer gebyret fra kortype, bank og til din kundestatus hos din bank. Begræns derfor antallet af hævninger ved f.eks. at hæve mere, end du har brug for.
 • Transaktionen vil som tommelfingerregel være dyrere i danske kroner end den lokale valuta.
 • Vær opmærksom på beløbsgrænser uden for Danmark. Visa/Dankort har eksempelvis en kontanthævningsgrænse på 2.000 kr. pr. dag og en forbrugsgrænse på 20.000 kr. på 30 dage. Grænsen for øvrige kort afhænger igen af kortype, bank og din kundestatus.
 • Medbring et reservekort hvis det andet bliver stjålet, eller det ikke kan bruges i forretningen. Det er ikke unormalt, at forretninger kun har en aftale med ét af de store kortselskaber.

Udsat for misbrug af dit betalingskort, læs med her:

Charge Back – tilbageførelse af penge

Har du betalt med dit betalingskort, er der en række tilfælde, hvor banken skal tilbageføre dine penge, hvis du beder om det; dette kaldes for Charge Back. Neden for har vi listet en række tilfælde:

 • Hvis en virksomhed hæver mere, end der var aftalt
 • Hvis varen ikke bliver leveret, eller du får leveret en forkert vare
 • Virksomheden hæver penge på din konto, efter aftalen er opsagt
 • Hvis ikke du har indgået en aftale, hvor virksomheden løbende må hæve fra din konto
 • Hvis du fortryder dit køb, inden du modtager varen, og virksomheden ikke tilbagebetaler pengene inden for 14 dage

Hvis virksomheden er gået konkurs, vil banken oftest ikke kunne stille noget op, og du må derfor anmelde dit krav til konkursboet.

Misbrug af betalingskort

Betalingskort er den sikreste måde at betale på, men kortet kan risikere at blive misbrugt, eller der bliver trukket penge fra det ved en fejl. Som udgangspunkt er det udstederen af betalingskortet, som hæfter for misbruget af dit betalingskort, men der kan være tilfælde, hvor du selv hæfter helt eller delvist.

Delvis hæftelse

1.100 kr. hæfter du med, hvis din PIN-kode er blevet benyttet under misbruget. Selv om du ikke har oplyst koden til nogen, hæfter du for dette beløb. PIN-koden er som bekendt din personlige og hemmelige kode, som hører til dit kort.

8.000 kr. hæfter du med, hvis din PIN-kode er anvendt og:

 • Du ikke har kontaktet kortudstederen straks efter dit kendskab til misbruget
 • Du selv har oplyst PIN-koden til misbrugeren af kortet
 • Du har opført dig så uansvarligt, at du selv har gjort misbruget muligt

Ubegrænset hæftelse vil ske i situationer, hvor kortudstederen kan bevise, at du har oplyst din PIN-kode til misbrugeren, til trods for at du kendte den reelle risiko for misbrug.

Misbrug af betalingskort i udlandet

Bliver dit kort misbrugt i udlandet eller på udenlandske hjemmesider, skal du straks få det spærret. Er din PIN-kode blevet brugt, hæfter du også her med 1.100 kr. Er din PIN-kode blevet brugt, og har du ikke straks informeret udstederen om misbruget, hæfter du med 8.000 kr.

Har du handlet groft uansvarligt ved blandt andet at udlevere dit betalingskort og samtidig oplyse PIN-koden, så hæfter du selv for det fulde beløb, som der er blevet trukket.

TIP: Det er som sagt vigtigt, at du straks informerer banken/kortudstederen om eventuelt misbrug. Er du på ferie, så gør det til en vane at kontrollere dine kontobevægelser løbende. Gem dine kvitteringer og se om de stemmer overens med dine kontoudtog.

Efter du er hjemvendt til Danmark, så hold stadig et vågent øje med din konto, da misbruget sagtens kan begynde på et senere tidspunkt.

Gratis Visa Kreditkort

2 Comments

 1. Finn H. Olesen den 13/12/2016 kl. 12:28

  Jeg fik mit Bank Norwegian VISA kreditkort for nogle måneder siden, og det er det bedste kreditkort, jeg har haft.

  Jeg rejser meget, og det fungerer upåklageligt i alle de lande, jeg besøger.

  Skal du bruge det bedste kreditkort med kredit, så kan jeg varmt anbefale Bank Norwegian

 2. Sigrid den 25/03/2017 kl. 16:12

  Det er da helt genialt, at man kan få gratis kreditkort med kredit. Det er meget nemmere at låne online frem for at gå i banken.

Efterlad en kommentar