Skip to content

Hvordan får man et lån?

Vi har fået et spørgsmål fra Malene, der skriver: “Hvordan får man et lån? Jeg synes, det er svært at overskue, om jeg skal låne i banken, på nettet eller hos venner eller familie. Jeg har et behov for at tage et lån – men hvor skal jeg låne penge?”

Faktisk er der mange, der stiller netop det spørgsmål – eller lignende spørgsmål a la: “Hvor skal jeg låne penge bedst?”, “Hvad gør man for at få et lån?” og så videre. Lad mig her prøve at beskrive, hvad der er af muligheder:

Lån i banken

Hvis du har et godt forhold til din bank, er det jo altid en mulighed at tage et lån der. Ofte skal du dog stille sikkerhed for lånet i noget, du ejer. Det kan være i bolig, bil eller andet med fast værdi. Det er ikke altid fordelagtigt. Ofte kræver din bank også ganske udførlige oplysninger om, hvad du skal bruge pengene til, og det er ikke altid, man har lyst til at fortælle om det heller.

Kreditkort i stedet for lån

Det er faktisk en ganske smart måde at gøre det på! Det er i dag muligt at få et gratis kreditkort – og det er jo en slags kredit, du kan trække på, når du har behov for det. Husk dog, at du betaler renter, når du udnytter kreditmulighederne på dit kreditkort lån – men hvis du betaler hele det trukne beløb på forfaldsdatoen, betaler du ikke renter.

Online lån

Endelig er der jo de meget populære lånetyper, der findes online, og disse har en lang række fordele, du bare ikke finder ved et normalt banklån. For eksempel:

 

 

Efterlad en kommentar

Scroll To Top