Skip to content

1 Comment

 1. Susanne den 17/08/2016 kl. 20:15

  Hej Knud

  Tak for dit spørgsmål.

  Trustbuddy blev tilbage i 2015 lukket af det svenske finanstilsyn, da der internt i virksomheden var foregået grove forseelser. Læs mere om det her.

  Trustbuddy konceptet gik ud på, at man kunne låne penge til eller låne penge af ”venner”, hvilket også kaldes for ”buddy-lending” eller “Peer to peer lån“.

  Som privatperson havde man mulighed for at låne op til 5.000 kr., hvor de første 14 dage var rentefrie. Efter de 14 dage blev det en anderledes dyr fornøjelse med op til 122,80 procent i årlige renter. Omvendt kunne man som privatperson også låne penge til andre “venner” via Trustbuddy og dermed tjene penge på renterne – op til 12% i rente reklamerede firmaet med.

  Flere økonomer var tidligt ude og advare om Trustbuddy – bl.a. seniorøkonom Morten Bruun Pedersen fra Forbrugerrådet. Morten Bruun udtalte dengang, at der ikke var garanti for, at man fik sit udlån igen, og at låneomkostningerne var svære at overskue.

  Trustbuddy sikrede sig dog også, at de ikke kunne holdes ansvarlige for, om kunderne mistede deres penge, hvis låntager ikke længere var i stand til at afdrage.

  Håber svaret var fyldestgørende.

  Mvh. Susanne

Efterlad en kommentar

Scroll To Top