Skip to content

Hejsa

Jeg ansøgte om et forbrugslån i går og blev godkendt med det samme. Jeg fortalte det til mine forældre i dag, som blev meget forargede, og vi aftalte, at jeg kunne lånene pengene af dem.

Mit spørgsmål går i den forbindelse på, om jeg kan fortryde dette kviklån, når nu pengene allerede er sat ind på min konto? Hvad er reglerne for fortrydelsesret på kviklån egentlig?

Tak

1 Comment

 1. Susanne den 18/08/2016 kl. 13:20

  Hej

  Jeg er da glad for at høre, at din forældre kan og vil træde til, så du kan komme ud af dit kviklån.

  Ja, du har 14 fortrydelsesret på kviklån, på samme måde som hvis du f.eks. tegner en forsikring eller et mobilabonnement.

  I kreditaftalelovens §19 står der, at låntager har 14 kalenderdage til at annullere lånet. Fristen starter fra den dag, hvor aftalen er indgået, eller den dag hvor låntager modtager aftalevilkårene for lånet.

  Følg de anvisninger som står i kontrakten vedrørende fortrydelsesretten, og sørg for at fortryde skriftligt, så du har bevis for, at du har givet låneudbyderen besked.

  Du har 30 dage til at betale forbrugslånet tilbage til udbyderen inkl. eventuelle renter.

  Låneudbyderen må ikke opkræve gebyrer fra dig, med mindre det drejer sig om et gratis lån. Er der tale om et gratis lån, skal udbyderen have informeret dig om beløbets størrelse, inden aftalen blev indgået.

  Håber dette var svar nok.

  Mvh. Susanne

Efterlad en kommentar

Scroll To Top